Γιαουρτογλυκό δροσερό με ανανά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.
-
Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.
-
Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.
User Reviews
✌✌❤❤❤
Το έφτιαξα! Σε λίγες ώρες θα δούμε! Πολύ εύκολο!
Ντίνα μου υπέροχη ❤️
Πολύ πολύ ιδιαίτερα όμορφο και βέβαια γευστικότατο …
Ευχαριστούμε τα μάλα ❤️
Yummy