Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρι
Υλικά
Για τη σάλτσα κάρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κάρι
-
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τις φτερούγες
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις φτερούγες. Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες τους και κρατάω το μέρος με το ψαχνό. Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάω στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αυγά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι.
-
Αλείφω με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Περνάω τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι. Τις απλώνω στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.
User Reviews
Mouth-watering