προορισμός…γεύση!

φτερουγες-κοπανακια κοτοπουλου με σαλτσα bbq

Φτερούγες και κοπανάκια κοτόπουλου με σάλτσα bbq

5 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 30 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 35 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω καλά τις φτερούγες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις φτερούγες στις αρθρώσεις σε 3 κομμάτια. Κρατάω τις άκρες για να τις χρησιμοποιήσω σε ζωμούς. Κρατάω τα μεσαία κομμάτια σε ένα μπολ.

  2. Ξεκινάω τη διαδικασία με τα πάνω κομμάτια. Κάνω μια μικρή τομή με με τη μύτη του μαχαιριού ώστε να φανεί το κόκαλο και σπρώχνω το κρέας προς τη μια μεριά ώστε να απογυμνώσω το κόκαλο και να μοιάζει με μικρό κοπανάκι.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σάλτσα bbq, το ελαιόλαδο, το τζίντερ, το μέλι, την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι. Ρίχνω μέσα τα κοπανάκια αλλά και το πάνω κομμάτια που έχω κρατήσει στην άκρη και σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν έχω χρόνο μπορεί να τα αφήσω μέχρι και 2 ώρες.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αλουμινόχαρτο ένα ταψάκι.
    Αδειάζω τα δύο σουσάμια σε ένα ταψί. Βγάζω τα κοτοπουλάκια από τη μαρινάδα, τα πανάρω στα δύο σουσάμια και τα τοποθετώ στο ταψί. Ψήνω για 25´-30´ λεπτά φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα γυρίσω 1-2 φορές για να ροδίσουν παντού.
    Σερβίρω τα κοπανάκια μαζί με σάλτσα bbq.

Keywords: φτερουγες κοπανακια κοτοπουλου σαλτσα bbq

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Mouth-watering