Φωλιές από κανταΐφι με μους γιαουρτιού και σιρόπι πορτοκαλιού
Υλικά
Για τις «φωλιές»
Για τη μους γιαουρτιού
Για το σιρόπι πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις φωλιές
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανοίγω το κανταΐφι με τα δάχτυλά μου ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες όσο γίνεται και να γίνει αφράτο και αραιό. Το χωρίζω σε 12 ίσα μέρη. Παίρνω 12 μικρά μπολάκια (ή 12 φλιτζάνια τσαγιού) και τα τοποθετώ αναποδογυρισμένα σε ένα μεγάλο ταψί. Καλύπτω κάθε μπολάκι (ή φλιτζάνι) με ισάριθμα μέρη κανταϊφιού, εφαρμόζοντας και πιέζοντας τις ίνες καλά σε κάθε μπολ. Με ένα φαρδύ πινέλο αλείφω τα κανταΐφια, για να κολλήσουν πάνω στα μπολάκια. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα κανταΐφια για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρώς.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού
-
Βάζω όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζω για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
Μόλις ψηθούν τα κανταϊφια τα αφαιρώ με προσοχή από τα μπολ ή τα φλιτζάνια όπου ψήθηκαν, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα «φωλιάς» και τα βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο, μετ ο άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνω τις «φωλιές» με σιρόπι, αφήνοντας κατά μέρος μερικές κουταλιές για το σερβίρισμα. Τις αφήνω να κρυώσουν.
Για τη μους γιαουρτιού
-
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
-
Γεμίζω τις «φωλιές» με τη μους γιαουρτιού και σκορπίζω πάνω τους τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλω, μοιράζω και τις κομμένες φράουλες ή τα βύσσινα ή τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε κάθε μους. Περιχύνω λίγο σιρόπι πορτοκαλιού που είχα αφήσει κατά μέρος και σερβίρω.
User Reviews
Supreme