Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πετιμέζι
Υλικά
Για την κινόα
Εκτέλεση
-
Σκουπίζω τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζόντια σε δύο κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνω καλά και από τις δύο πλευρές.
Βάζω το αλεύρι σε ένα πιάτο, πανάρω τα φιλέτα στο αλεύρι και τα τινάζω ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι. -
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Βάζω τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνω στην άκρη τα φιλέτα (δεν τα βγάζω από το τηγάνι) και ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο και το σκόρδο. Ανακινώ το τηγάνι για να σκορπίσουν ανάμεσα στα φιλέτα και προσθέτω το μηλόξιδο. Ρίχνω την μουστάρδα, το ζωμό και το πετιμέζι και ανακινώ το τηγάνι. Αφήνω τα φιλέτα να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα.
Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, σκορπίζω το ξύσμα λεμονιού.
Για την κινόα
-
Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το ζωμό και την κινόα. Αφήνω να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να κρυώσει. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ρόδι και τον μαϊντανό. Σερβίρω μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο.