Φάβα με ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
Υλικά
Για τη φάβα
Για τη ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
Εκτέλεση
Φάβα
-
Βάζω τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο νερό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υλικά να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγοβράζω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα (ή ανακινώ έντονα την κατσαρόλα), μέχρι η φάβα να διαλυθεί και να χυλώσει. Προσέχω, καθώς η φάβα κοχλάζει έντονα με μεγάλες φουσκάλες που μπορεί να κάψουν τα χέρια μου, γι’ αυτό τη μαγειρεύω πάντοτε σε χαμηλή φωτιά. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω ρίχνω αλάτι και πιπέρι.
Κρεμμυδοσαλάτα
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη μαραθόριζα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρω τα υλικά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνω τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύω και σβήνω με το μπράντι. Μαγειρεύω για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και αποσύρω από τη φωτιά.
Μοιράζω τη φάβα σε πιάτα και στο κέντρο κάθε μερίδας βάζω από λίγη ζεστή κρεμμυδοσαλάτα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Πολύ ωραία φαίνεται, θα την δοκιμάσω μεθαύριο!!!
Terrific