Φασολάκια πλατιά με πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας και δυόσμο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα σοτάρω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
-
Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τη ρίγανη και ανακατεύω. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το τζίντζερ, την κανέλα, το ζωμό λαχανικών και το μισό πετιμέζι. Αφήνω να πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσουν τα φασολάκια.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, περιχύνω με το υπόλοιπο πετιμέζι και πασπαλίζω με το δυόσμο. Διορθώνω το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρω αμέσως.
Note
Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα πλατιά φασολάκια είναι από τα λαχανικά που επιλέγονται πολύ συχνά από τους καταναλωτές για την γεύση τους, για τις διαφορετικές παραλλαγές τους στην μαγειρική αλλά και για την υψηλή διατροφική τους αξία.
User Reviews
Mouth-watering