Φακές σούπα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνω τις φακές και βάζω σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνω τις φακές σε σουρωτήρι.
-
Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, την σκουπίζω για να μην υπάρχει υγρασία και ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τις φακές, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την δάφνη, το πετιμέζι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτω το ζωμό ή το νερό και αφήνω να βράσουν για 1 ώρα με μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά αλατίζω, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να συνεχίσει το μαγείρεμα μέχρι να μελώσει.