προορισμός…γεύση!

Κρουασάν με κρέμα τυριών

Κρουασάν με κρέμα τυριών

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω σε ένα μπολ τα τυριά, το αυγό, το δυόσμο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  2. Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, το κόβω πλάγια στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα.

  3. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

  5. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν

  6. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά

  7. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό

  8. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Keywords: κρουασάν με κρέμα τυριών

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!