Κρεμ μπρουλέ με καρύδα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ºC. Βάζω να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και καβουρδίζω την αποξηραμένη καρύδα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απαλά αλλά να μην σκουρύνει. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και την καβουρδισμένη καρύδα και συνεχίζω να χτυπάω για λίγο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.
-
Μοιράζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (σαν βαθιά πιάτα) ή σε ατομικά γιουβετσάκια και ψήνω για 15 - 20 λεπτά. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν τελείως και τις βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο.
-
Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη και προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις κρέμες στο πιο ψηλό ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 1 λεπτό, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνειά τους. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Supreme
Supreme