Τα ποιο αφράτα cookies με σοκολάτα, καραμέλα και καρύδια. Αν θέλετε μπορείτε να τα αντικατατήσετε με φουντούκια, αμύγδαλα ή φυστίκια.

Cookies με σοκολάτα και καραμέλα
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι
-
Βάζω τους κύβους βουτύρου στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τις ζάχαρες και τη βανίλια
-
Χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα
-
Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο
-
Χαμηλώνω την ένταση της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και τις καραμέλες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
-
Με ένα σκουμπ παγωτού, παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και τις αραδιάζω στην λαμαρίνα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους
-
(Προσοχή, δεν πατάμε τη ζύμη για να πλατύνει)
-
Σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας και λίγες καραμέλες γάλακτος και ψήνω τα cookies για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
-
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν