προορισμός…γεύση!

Τα ποιο αφράτα cookies με σοκολάτα, καραμέλα και καρύδια. Αν θέλετε μπορείτε να τα αντικατατήσετε με φουντούκια, αμύγδαλα ή φυστίκια.

Prep Time 10 min Cook Time 12 min Rest Time 30 min Total Time 52 mins Servings: 20

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις

  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι

  4. Βάζω τους κύβους βουτύρου στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τις ζάχαρες και τη βανίλια

  5. Χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα

  6. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο

  7. Χαμηλώνω την ένταση της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και τις καραμέλες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά

  8. Με ένα σκουμπ παγωτού, παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και τις αραδιάζω στην λαμαρίνα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους

  9. (Προσοχή, δεν πατάμε τη ζύμη για να πλατύνει)

  10. Σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας και λίγες καραμέλες γάλακτος και ψήνω τα cookies για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

  11. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν

author-sign

Δείτε επίσης...