προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για τα μήλα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα μήλα

  1. Βάζω το Peleano σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτω την κανέλα, τον γλυκάνισο και τη φλούδα λάιμ και βάζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα μήλα και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω τα μήλα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τα πιάσω. Κόβω το ένα μήλο σε μικρούς κύβους και τους αφήνω στην άκρη. Κόβω τα άλλα δύο μήλα σε κομμάτια και τα βάζω στο μπλέντερ. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το Peleano που έχω στην κατσαρόλα και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμη. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.

Για την βάση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, την πούδρα αμυγδάλου και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τη βάση στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για την κρέμα

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για την επιφάνεια

  1. Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ραντίζω με το χυμό λάιμ και τα αφήνω στην άκρη. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα πολτοποιημένα μήλα. Στολίζω με τις φέτες των φρέσκων μήλων και σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake μήλα ποσέ

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Tastes great!