Cheesecake κάστανο με καραμέλα
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνω με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγής και ισόπαχη. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Για την κρέμα
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργούνται μικρές, απαλές κορυφούλες.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ κάστανο, το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα τυριού και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα μείγματα. Τέλος, ρίχνω τα λιωμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω απαλά.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).
User Reviews
Exceptional!