Cheesecake δίχρωμο αλμυρό, με τυρόκρεμα και ραπανάκια
Ingredients
Εκτέλεση
-
Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Βάζω το παντζάρι στο μπλέντερ και το πολτοποιώ καλά. Αδειάζω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το τοποθετώ επάνω σε ένα ποτήρι. Ανακατεύω για να βγάλω το χυμό του.
-
Βάζω στο μπλέντερ τα κράκερ και το μαλακωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζω μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με τα χέρια μου για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
-
Ζεσταίνω το γάλα, στύβω καλά με τα χέρια μου την ζελατίνη και την ρίχνω στο ζεστό γάλα. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
-
Βάζω το τυρί κρέμα, το Arla protein αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και τα μαλακώνω με το σύρμα. Προσθέτω το μείγμα γάλακτος-ζελατίνης, τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ανακατεύω καλά. Χωρίζω το 1/3 της ποσότητας σε ένα άλλο μπολ και προσθέτω σε μικρές δόσεις τον χυμό παντζαριού μέχρι να χρωματίσω την κρέμα.
-
Απλώνω τη μισή ποσότητα της λευκής κρέμας στη φόρμα και ισιώνω καλά. Απλώνω από πάνω την ροζ κρέμα, την ισιώνω και τελειώνω με την υπόλοιπη λευκή κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.
-
Πλένω καλά τα ραπανάκια και τα κόβω σε λεπτές ροδέλες (ιδανικά με μαντολίνο). Ξεφορμάρω το cheesecake και στολίζω με τις φέτες ραπανιών, τα αυγά σολομού και λίγο σχοινόπρασο.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️