Κέικ «πολίτικη λαχανοσαλάτα» με μοτσαρέλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. Βάζω το λάχανο και το ραντίτσιο σε ένα μπολ, αλατίζω ελαφρά και «τρίβω» με τα χέρια μου για να σπάσουν οι σκληρές ίνες.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Στύβω δυνατά τα λάχανα και τα ρίχνω στο μπολ. Κρατάω περίπου 30 γρ από τη μοτσαρέλα και ρίχνω την υπόλοιπη στο μπολ με τα υλικά. Προσθέτω το καρότο, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζω στη φόρμα.
-
Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, σκορπίζω την μοτσαρέλα που έχω κρατήσει και επαναφέρω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρω και αφήνω το κέικ σε σχάρα να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρω.
User Reviews
Exceptional!