Κέικ αλμυρό με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνω ελάχιστο αλατοπίπερο και προσθέτω το ζαμπόν, τη γραβιέρα και τις ντομάτες. Ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.
-
Το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και το σερβίρω.
User Reviews
Flavorful