Κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα και απάκι
Υλικά
Για το μείγμα με το τυρί
Εκτέλεση
1. Για τη γέμιση
-
Σε ένα μπολ βάζω το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το μπούκοβο, το αυγό, το αλεύρι και τη ρίγανη και ανακατεύω. Τέλος προσθέτω το μισό ψιλοκομμένο απάκι. Αφήνω την γέμιση στην άκρη.
2. Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με την σπάτουλα. Προσθέτω το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. -
Αδειάζω το μισό μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπίζω το μισό ρεγκάτο. Στρώνω τα μισά λαχανικά και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Με ένα κουτάλι βάζω τη γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο του μείγματος και σκορπίζω τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο απάκι.
-
Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.
User Reviews
Tastes great!