Μπρουσκέτες με μπανάνα και σάλτσα butterscotch
Υλικά
Για τις μπρουσκέτες
Για την σάλτσα butterscotch
Εκτέλεση
Για την σάλτσα butterscotch
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
-
Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
Για τις μπρουσκέτες
-
Αλείφω τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο και τις αραδιάζω σε μια λαμαρίνα. Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
-
Βγάζω το ψωμί από το φούρνο, μοιράζω τις μπανάνες και ραντίζω με την σάλτσα butterscotch.
Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exceptional!