Brookie – Το brownies cookie
Υλικά
Για το brownie
Για τη ζύμη cookie
Εκτέλεση
Για το brownie
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 20x30 εκ.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα τη ζάχαρη με το κακάο. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάω όλα μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Τέλος, προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.
Για τη στρώση cookie
-
Χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο και της ζάχαρες για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτω τη σόδα, το αλεύρι και το αλάτι και μόλις ενωθούν προσθέτω και τα ¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας.
-
Αδειάζω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο 20x30 εκ. Αφαιρώ την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζω τη ζύμη στο ταψάκι με το μείγμα brownie και σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
-
Ψήνω το brookie για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει τη ζύμη. Αν η ζύμη πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.
Αφήνω το brookie να κρυώσει εντελώς, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.
User Reviews
Excellent!