Μπρόκολο γιαχνί
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 - 3 κουτ. σούπας νερό, ρίχνω τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω καλά και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και την κανέλα. Προσθέτω 800 - 1.000 ml ζεστό νερό, την πατάτα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα μπουκετάκια του μπρόκολου, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το μείγμα να ξαναπάρει μια βράση.
-
Χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και η σάλτσα να δέσει και να μείνει με το λαδάκι της. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, όπως όλα τα λαδερά και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
User Reviews
Wow, this amazing!
Wow, this amazing!