Brioche με cranberries και σοκολάτα με γεύση φράουλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το μετρημένο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο φουντούκι, το αβγό, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το γάλα με την διαλυμένη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Ρίχνουμε τα cranberries και την σοκολάτα και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε εκεί για 2-3 λεπτά.
-
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βύσσινο. Κλείνουμε τη ζύμη, εγκλοβίζοντας το σιρόπι και μεταφέρετε τα μάφινς στο ειδικό ταψάκι. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
User Reviews
Tastes great!