Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
Υλικά
Για τα λαχανικά
Για τη σάλτσα
Για την κρούστα
Εκτέλεση
Κρούστα
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της κρούστας (φρυγανιά, πάπρικα, καστανή ζάχαρη και ρίγανη).
Σάλτσα
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί, βράζω για 1 - 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το νερό. Μαγειρεύω για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ρίχνω τον μαϊντανό και αποσύρω από τη φωτιά.
Μπριάμ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Χωρίζω τα λαχανικά σε ξεχωριστά μπολ, τα αλατίζω ελαφρώς και ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Λαδώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί, σχετικά βαθύ, και στρώνω εκεί τα λαχανικά ανά είδος, π.χ. μια στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση πιπεριές κ.ο.κ., φροντίζοντας ενδιάμεσα κάθε στρώσης να σκορπίζω κομματάκια φέτας. Αν ένα λαχανικό δεν χωρέσει σε μία στρώση (π.χ. κολοκυθάκια), το απλώνω σε δύο διαφορετικές στρώσεις.
-
Περιχύνω το μπριάμ με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζω το μείγμα της κρούστας. Ψήνω το μπριάμ για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν τα κολοκυθάκια.
User Reviews
Supreme