Μπουκίτσες κουλούρι Θεσσαλονίκης με δύο dip μουστάρδας και κέτσαπ
Υλικά
Για τις μπουκίτσες
Για το dip μουστάρδας
Για το dip ketchup
Εκτέλεση
Για τις μπουκίτσες κουλούρι
-
Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τη μαγιά, στον κάδο του μίξερ και δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
Μετά το 10λεπτο και χωρίς να σταματήσω το μίξερ, θρυμματίζω την μαγιά μέσα στον κάδο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. -
Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια και κόβω σε μικρές μπουκίτσες. Βουτάω τις μπουκίτσες σε ένα μπολ με νερό και τις «κυλάω» στο σουσάμι. Τις μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ψήνω τις μπουκίτσες για 10-12 λεπτά.