Βλήτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
-
Ρίχνω τα βλήτα και τη γλιστρίδα κα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το φαγητό για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
-
Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και 200 ml νερό, ανακατεύω κα αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
-
Προσθέτω τη φέτα, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 - 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μισολιώσει η φέτα. Σερβίρω το φαγητό ζεστό (όχι καυτό) ή χλιαρό.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️