Μπισκοτολούκουμο με υγρό λουκούμι
Υλικά
Για το υγρό λουκούμι
Εκτέλεση
Για το υγρό λουκούμι
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το νερό με το κορν φλάουρ για να διαλυθεί εντελώς.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο, τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Χρειάζεται περίπου 5 λεπτά περίπου για να δέσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτω τα κεράσια, ανακατεύω και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.
Συναρμολόγηση
-
Στρώνω σε ένα ταψί τα 12 μπισκότα πτι-μπερ. Αδειάζω επάνω την κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι για να πάει παντού και να είναι ίσια. Σκεπάζω με τα άλλα 12 μπισκότα. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Με ένα μαχαίρι κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
User Reviews
Really good!