Μπισκοτογλυκό με κεράσια και κρέμα
Υλικά
Για την κρέμα
Για τη σάλτσα κερασιών
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
-
Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και επαναφέρω στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
-
Παίρνω 4 κουταλιές από τη σάλτσα φρούτων και τις ρίχνω σε σουρωτήρι ώστε να πάρω τον σιρόπι τους και επαναφέρω τα στραγγισμένα φρούτα στην κατσαρόλα. Κρατάω χωριστά το σιρόπι που στράγγιξα για το τέλος.
Για την κρέμα
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτω σταδιακά και σε δόσεις το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για το μπισκοτογλυκό
-
Βάζω την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνει στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Την αφήνω για 5 λεπτά να γίνει χλιαρή.
-
Στρώνω ένα τετράγωνο ταψάκι (24x24 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και στρώνω μια σειρά μπισκότων ώστε να καλύψω εντελώς τη βάση. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας σάλτσας και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη και την μισή από την υπόλοιπη σάλτσα.
-
Τέλος, σκεπάζω με μια ακόμη στρώση μπισκότων, την λιωμένη λευκή σοκολάτα και σκορπίζω όση σάλτσα κερασιών έχει απομείνει. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.