Μπισκοτάκια με μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω σε ένα μπολ το τυρί, το αυγό και το αλάτι και δουλεύω με το πηρούνι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος του αυγού και την υγρασία του τυριού, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω). Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, τοποθετώ στο κέντρο τη ζύμη και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα ποτήρι κόβω μικρούς δίσκους ζύμης. Μαζεύω τα περισσεύματα της ζύμης και επαναλαμβάνω την διαδικασία μέχρι να τελειώσω, έχοντας κάνει περίπου 24-25 δισκάκια.
-
Παίρνω ένα δισκάκι μπροστά μου και με ένα μαχαίρι κάνω 10-12 μικρές χαρακιές προσέχοντας να μην κόψω τη ζύμη. Πιέζω το δισκάκι δεξιά και αριστερά για να κολλήσει στο κέντρο, δημιουργώντας ένα φιογκάκι. Αναποδογυρίζω το φιογκάκι και βάζω στο κέντρο του ½ κουταλάκι μαρμελάδα. Πιάνω τις άκρες και ενώνω πιέζοντας μέχρι να εγκλωβίσω τη γέμιση. Αναποδογυρίζω το μπισκοτάκι και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μπισκοτάκια.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
User Reviews
Excellent!