Μπισκοτάκια καρύδας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
-
Ζεσταίνω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού. Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, την τριμμένη καρύδα και τα κερασάκια γλασέ και ανακατεύω καλά, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνω το γλύκισμα για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, τα οποία αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα. Τα διατηρώ για περίπου 1 εβδομάδα, σε καλά κλεισμένο δοχείο. Στην κατάψυξη διατηρούνται έως 1 μήνα.
User Reviews
Excellent!