Μπισκοτάκια αμυγδάλου
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχρόχρωμο μείγμα. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατατεύω καλά με μια μαρίζ.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδάκια και τα αραδιάζω σε δυο λαμαρίνες φούρνου (ή σε δύο ρηχά ταψιά) στρωμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφω με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
User Reviews
Tastes great!