Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ
Υλικά
Για τη ζύμη
Για το γλάσο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
-
Χτυπάω πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και ξαναχτυπάω το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
-
Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
-
Παίρνω ένα κομμάτι ζύμη το κάνω μπαλάκι και το βάζω ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος. Ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω σχέδια με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνω για 20 λεπτά.
User Reviews
Really good!