Μπισκότα με κανέλα
Υλικά
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή. -
Ανακατεύω σε ένα ταψάκι την ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
Κόβω τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και τα πλάθω σε στρογγυλά μπαστούνια με διάμετρο 2 εκ. περίπου. Κυλάω τα μπαστούνια στο μίγμα ζάχαρη-κανέλα και τα βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. -
Βγάζω τα μπαστούνια από το ψυγείο και τα κόβω σε ροδέλες με πάχος 1 εκ., περίπου.
Αραδιάζω τις ροδελίτσες σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.
User Reviews
Exciting!
Exciting!