προορισμός…γεύση!

Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα

Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 25 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 30 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω για 2 λεπτά. Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1/2 - 1 ώρα, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα –έχετε υπόψη πως ο κιμάς πουλερικών, όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι ιδιαίτερα κολλώδης, γι’ αυτό τον βάζετε πάντα στο ψυγείο πριν πλάσετε κεφτέδες ή μπιφτέκια, διαφορετικά το μείγμα κολλάει έντονα στα χέρια και δεν πλάθεται.

  2. Τα βάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνω για 10 - 12 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να έχουν ψηθεί μέχρι το κέντρο τους. Προσοχή! Ελέγχω πάντα αν ψήθηκαν καλά, κόβοντας ένα μπιφτέκι στη μέση: δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κοκκινωπό ή ροζέ χρώμα στο μείγμα, αλλιώς συνεχίζω το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη.

  3. Εναλλακτικά, ψήνω τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), ο οποίο έχω αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.

  4. Τα ψήνω σε μέτρια φωτιά, ώστε να ροδίσουν μεν εξωτερικά, αλλά να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, ελέγχοντας πάντα αν ψήθηκαν, αφού κόψω ένα μπιφτέκι στη μέση.
    Σερβίρω τα μπιφτέκια με σαλάτα εποχής.

Keywords: μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Supreme