Μπάρες με βρώμη, μπανάνες και φραμπουάζ
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα και τέλος ανακατεύω το βούτυρο.
Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ ανακατεύω την βρώμη, την ζάχαρη, το μπέικιν, τις σταγόνες σοκολάτας και τους σπόρους. -
Απλώνω το μίγμα της βρώμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πατώντας το καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα με το γάλα φροντίζοντας να βρέξω παντού τη βρώμη. Σκορπίζω τις φέτες τις μπανάνας και τα φραμπουάζ ή τις φράουλες κομμένες σε φέτες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνω τις μπάρες να κρυώσουν και κόβω σε κομμάτια.
Note
Tips:
- Αυτές οι μπάρες βγαίνουν μαλακές. Αν όμως θέλω να γίνουν πιο σκληρές-τραγανές μειώνω το γάλα σε 1½ φλιτζάνι.
- Για να δώσω περισσότερο χρώμα στις μπάρες, μόλις σκορπίσω τα φρούτα, πασπαλίζω με λίγη έξτρα καστανή ζάχαρη.
- Αν θέλω να κάνω πιο «δυναμωτικές» τις μπάρες, προσθέτω ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κ.λπ.) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, goji berries, σταφίδες κ.λπ.)
User Reviews
Supreme