προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 2 hrs Rest Time 5 mins Total Time 2 hrs 25 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 20 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνω για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο σε σκόνη και το σουσάμι.

Μπακλαβάς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Στρώνω 2 φύλλα σε ένα ταψί 22x35 εκ. και σκορπίζω 1-2 κουταλιές γέμιση. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω τα φύλλα και τη γέμιση εναλλάξ μέχρι να τελειώσω με 2 φύλλα κρούστας.

  2. Με ένα μαχαίρι χαράζω τον μπακλαβά σε κομμάτια και καρφώνω στο κάθε ένα από 1 γαρύφαλλο.

  3. Ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και ραντίζω τον μπακλαβά. Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά.

  4. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Περιχύνω με το μέλι και τον αφήνω να κρυώσει.

Keywords: παραδοσιακό μπακλαβάς, ελαιόλαδο, κανέλλα,μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο

User Reviews

3.7 out of 5
Based on 3 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
1
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Fo

    Το σιρόπι είναι εντελώς λάθος,βγαίνει σαν νερό,μου κατέστρεψε το γλυκό,το νερό στη δοσολογία πρέπει να είναι λιγότερο

  2. williambuttensha

    Exceptional!

  3. vpapakir_s3u92yp9

    ❤️ ❤️ ❤️