Μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Σιρόπι
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνω για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
Γέμιση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο σε σκόνη και το σουσάμι.
Μπακλαβάς
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Στρώνω 2 φύλλα σε ένα ταψί 22x35 εκ. και σκορπίζω 1-2 κουταλιές γέμιση. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω τα φύλλα και τη γέμιση εναλλάξ μέχρι να τελειώσω με 2 φύλλα κρούστας.
-
Με ένα μαχαίρι χαράζω τον μπακλαβά σε κομμάτια και καρφώνω στο κάθε ένα από 1 γαρύφαλλο.
-
Ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και ραντίζω τον μπακλαβά. Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά.
-
Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Περιχύνω με το μέλι και τον αφήνω να κρυώσει.
User Reviews
Το σιρόπι είναι εντελώς λάθος,βγαίνει σαν νερό,μου κατέστρεψε το γλυκό,το νερό στη δοσολογία πρέπει να είναι λιγότερο
Exceptional!
❤️ ❤️ ❤️