Μπακλαβάς παραδοσιακός
Υλικά
για το σιρόπι
άλλα υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη φρυγανιά, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. -
Στρώνω το ταψί μου με μια λαδόκολλα. Κρατάω στην άκρη 3 φύλλα Βηρυτού. Κατόπιν στρώνω 3 φύλλα μέσα στο ταψί. Πασπαλίζω μια μεγάλη χούφτα από τη γέμιση επάνω στα φύλλα. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και πασπαλίζω πάλι με μια χούφτα γέμιση. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (φύλλα και γέμιση). Τελειώνω τον μπακλαβά, στρώνοντας τα 3 φύλλα που έχω κρατήσει στην άκρη.
-
Κόβω τον μπακλαβά σε ρόμβους και καρφώνω στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα γαρύφαλλο.
Σε ένα κατσαρολάκι, καίω το ελαιόλαδο και περιχύνω τον μπακλαβά. -
Σκεπάζω το ταψί με 2 λαδόκολλες και ψήνω για 1½ ώρα. Ξεσκεπάζω το ταψί και αφήνω τον μπακλαβά να ψηθεί για ακόμα ½ ώρα μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει.
User Reviews
Flavorful