Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο με αρωματικά χόρτα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Ξαρμυρίζω το μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό, για 24 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας συχνά το νερό. Τον κόβω σε κομμάτια και τον ξεπλένω καλά.
-
Σε ένα φλυτζάνι νερό βάζω τις σταφίδες να μουλιάσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τα αρωματικά χόρτα. Αλατοπιπερώνω ελαφρά. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό και το μπαχάρι και μόλις πάρει βράσει το μείγμα, στραγγίζω τις σταφίδες και τις προσθέτω. -
Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι, προσθέτω τον άνηθο και πιπερώνω.
Πάνω από τα χόρτα βάζω τα κομμάτια μπακαλιάρου. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
User Reviews
Terrific