Μπακαλιάρος με σπανάκι και σταφίδες στο φούρνο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πρώτα, ξαρμυρίζω το μπακαλιάρο, αφήνοντάς τον να μουσκέψει για τουλάχιστον 24 ώρες σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο αλλάζω τακτικά. Στη συνέχεια, κόβω το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα ξεπλένω καλά.
-
Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος, ακόμη και ξαρμυρισμένος, είναι αλμυρός), και προσθέτω τις τομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζω τις σταφίδες.
-
Πασπαλίζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου με πιπέρι, τα στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.
User Reviews
Exceptional!