προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 40 mins Rest Time 2 hrs Total Time 3 hrs 10 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Δουλεύω με τον γάντζο για 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη babka

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 13x32 εκ.

  2. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο περίπου 20x35 εκ. Αδειάζω την μαρμελάδα στο κέντρο και με μια μαρίζ την απλώνω αφήνοντας περίπου 1-2 εκ. από την περίμετρο. Με προσοχή, τυλίγω από την μακριά πλευρά σε ρολό και βρέχω με λίγο νερό στην άκρη για να κολλήσει.

  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω κάθετα το ρολό στη μέση και κατόπιν πλέκω τα δύο μέρη σε κοτσίδα. Μεταφέρω την κοτσίδα στη βουτυρωμένη φόρμα, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

  4. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστό αλείφω με λίγη επιπλέον μαρμελάδα για να γυαλίσει.

Keywords: babka μαρμελάδα πορτοκάλι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering