Η ζεστή ευωδιά των μήλων, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, κάνουν αυτά τα muffins τέλεια επιλογή για το πρωινό ή το brunch.
Αυγοφέτες muffins με μήλα
Περιγραφή
Η ζεστή ευωδιά των μήλων, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, κάνουν αυτά τα muffins τέλεια επιλογή για το πρωινό ή το brunch.
Υλικά
Για τη γέμιση
Για τα muffins
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω τα μήλα, το Peleano, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το κορν φλάουρ. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για την επιφάνεια
Για τα muffins
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά, το Peleano, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά. Ρίχνω τους κύβους του ψωμιού, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύω απαλά 1-2 φορές για να μουλιάσουν όλοι οι κύβοι.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Τοποθετώ χάρτινες θήκες σε μια μαφινιέρα και τις γεμίζω με τους μουλιασμένους κύβους. Πιέζω λίγο με το κουτάλι για να δημιουργήσω ένα μεγάλο βαθούλωμα. Γεμίζω με τη γέμιση και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.
-
Βγάζω από το φούρνο και μοιράζω το μείγμα της επιφάνειας. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 12-15 λεπτά μέχρι να σφίξουν οι βάσεις και να ροδίσουν τα καρύδια.
-
Σερβίρω τα muffins με λίγο μέλι και αν θέλω με λίγη χτυπημένη σαντιγί.
User Reviews
Supreme