προορισμός…γεύση!

Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

4 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 30 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, πετάω τα κουκούτσια και λιώνω γρήγορα τη σάρκα τους με ένα πιρούνι. Τη ραντίζω αμέσως με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

  2. Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.

  3. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.

  4. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνω τα λιωμένα αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Αν τη θέλω βελούδινη, την περνάω για λίγο από το μούλτι.

  5. Σκεπάζω την κρέμα και τη βάζω για 1 - 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια.

  6. Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
    Διακοσμώ με τα αυγά σολομού (ή ρέγκας) και σερβίρω αμέσως.

Keywords: αυγά βραστά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!