προορισμός…γεύση!

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα και μυρωδικά

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα και μυρωδικά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 2 hrs Total Time 2 hrs 20 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά.

Αρνάκι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της το μείγμα της γέμισης. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία.

  2. Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (αν χρησιμοποιήσω). Το ψήνω για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά, να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

  3. Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα,μυρωδικά

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Supreme