Αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας
Υλικά
Για το πέστο ρόκας
Εκτέλεση
Γέμιση
-
Βάζω όλα τα υλικά, στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αρνάκι
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της αρκετό πέστο ρόκας. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία. Αλατοπιπερώνω το ρολό.
-
Απλώνω 1 μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί & αλουμινόχαρτο Sanitas 2 σε 1 και τοποθετώ τη σπάλα στο κέντρο. Κλείνω καλά το πακέτο και μεταφέρω σε μακρόστενη φόρμα. Ψήνω για 1½ ώρα.
-
Μεταφέρω το ρολό σε μια πιατέλα και σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν συγκεντρωθεί στη φόρμα, σε ένα μπολ. Προσθέτω 3 κουταλιές από το πέστο ρόκας που έχει περισσέψει και ανακατεύω καλά. Κόβω το ρολό σε χοντρές φέτες και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω με πατάτες σκορδάτες.
User Reviews
Tastes great!