Αρνάκι γεμιστό με γραβιέρα και μυρωδικά
Υλικά
Για το άλειμμα
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
Βάζω όλα τα υλικά για το άλειμμα του κρέατος σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκτή κρέμα. Αφήνω κατά μέρος. -
Βάζω το αρνάκι επάνω σε 3 λαδόκολλες και το αλατοπιπερώνω καλά. Βάζω ένα ζευγάρι γάντια και παίρνω από το μίγμα του αλείμματος και αλείφω το κρέας καλά και στις δύο μεριές, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
-
Απλώνω το κρέας με την πέτσα να ακουμπά στη λαδόκολλα. Τοποθετώ τη γραβιέρα και τα κλαδάκια θυμαριού και ρίγανης στο κέντρο του. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγω σφιχτά το αρνάκι σε ρολό.
-
Τυλίγω και τις άλλες δύο λαδόκολλες και δημιουργώ ένα ωραίο, σφιχτό πακέτο. Αν θέλετε μπορείτε να το δέσετε και με σπάγγο.
Βάζω το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνω για 2½ ώρες.
Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος. Βγάζω τη λαμαρίνα και αφήνω το κρέας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Ανοίγω το πακέτο και σερβίρω με πατατούλες τηγανητές ή σαλάτα.
User Reviews
Exceptional!
Exciting!