προορισμός…γεύση!

Την ιδέα του κέικ την πήρα από την διάσημη τάρτα Τατέν που τα φρούτα καραμελώνονται και στρώνονται στη βάση της φόρμας. Οι μπανάνες δίνουν μια ιδιαίτερα ζουμερή υφή στο κέικ και όλοι θα νομίζουν ότι το έχετε σιροπιάσει.

Prep Time 35 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 55 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 23 εκ

  3. Ξεκινάω από τις μπανάνες

  4. Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα χρυσοκόκκινο σιρόπι

  5. Αδειάζω το σιρόπι στη φόρμα και στρώνω τις φέτες μπανάνας, ολόγυρα

  6. Για το κέικ: Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  7. Προσθέτω τα αυγά σταδιακά, ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο κρεμώδες μείγμα

  8. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  9. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι

  10. Όταν ενσωματωθεί πλήρως, προσθέτω τις λιωμένες μπανάνες, τις σταγόνες σοκολάτας και το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν στο μείγμα

  11. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι

  12. Ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει

  13. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο

  14. Αφήνω το κέικ να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα

  15. Σερβίρω το κέικ χλιαρό με λίγο παγωτό βανίλια

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...