Αγκινάρες με αρακά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.
-
Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο πιάτο μας τροφοδοτεί με αντιοξειδωτική ισχύ ORAC που αντιπροσωπεύει περισσότερο 165% επί του Μέσου Όρου της Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει των συστάσεων του Αμερικάνικο USDA. Παραδοσιακή συνταγή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως και σε καροτενοειδή (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), που ενισχύουν την όραση και αναβαθμίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία! Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη γαστρεντερική λειτουργία, κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μαγνήσιο για μυϊκή ενδυνάμωση και σκελετική υγεία. Απολαύστε λοιπόν αυτό το πιάτο, το οποίο είναι βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης και παρουσιάζει ιδιαίτερη διατροφική αξία!
User Reviews
Perfect recipe . Thanks Dina. we love your cooking. You are the best master cef !
Mouth-watering