προορισμός…γεύση!

Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους.

τουρτα παρφε κρεμα με γλασαρισμενα κερασια

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 min Rest Time 1 min Total Time 22 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους. Σε συνδυασμό με το απόλυτο παρφέ κρέμα της δωδώνης η τούρτα γίνεται ένα όνειρο.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη βυσσινάδα και τα κεράσια, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα).
  2. Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  3. Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα).
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κεράσια από το σιρόπι και τα κρατάω σε ένα μπολ.
  5. Βουτάω τα 5-6 σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας. Αδειάζω το μισό παγωτό και το στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τα μισά κεράσια τα οποία πιέζω λίγο για να μισοβυθιστούν στο παγωτό. Σιροπιάζω άλλα 5-6 μπισκότα και καλύπτω το παγωτό. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο παγωτό και τα κεράσια. Τελειώνω με μια στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ.
  6. Σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  7. Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και πασπαλίζω με λίγη χρωματική ζάχαρη.
  8. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: τουρτα παρφε κρεμα γλασαρισμενα κερασια

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Tastes great!