Ο κόλιανδρος ταιριάζει τέλεια με τα καπνιστά ψάρια και τα όσπρια αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με άνηθο ή με μαϊντανό.
σαλατα με μαυροματικα & καπνιστη πεστροφα
Περιγραφή
Ο κόλιανδρος ταιριάζει τέλεια με τα καπνιστά ψάρια και τα όσπρια αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με άνηθο ή με μαϊντανό.Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω τα μαυρομάτικα σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα καλύπτω καλά με μπόλικο κρύο νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται, να παραμένουν κάπως τραγανά στο δόντι. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τον κόλιανδρο, τα σοταρισμένα λαχανικά, τα βρασμένα φασόλια και το σέλερι. Ανακατεύω καλά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
-
Απλώνω τη ρόκα σε μια πιατέλα, βάζω τη φασολοσαλάτα από πάνω και σκορπίζω την πέστροφα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️