προορισμός…γεύση!

\n

\n

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

πολυσπορα κουλουρια με πετιμεζι

πολυσπορα κουλουρια με πετιμεζι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Rest Time 1 min Total Time 46 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

Υλικά

Για την επιφάνεια

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους.
  3. Αδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα). Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους.
  4. Μεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.
Keywords: πολυσπορα κουλουρια πετιμεζι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Terrific