προορισμός…γεύση!

\n

\n

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

πολυσπορα κουλουρια με πετιμεζι

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

Υλικά

Για την επιφάνεια

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους.

    blank
  3. Αδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα). Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους.

    blank
  4. Μεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 10


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πολυσπορα κουλουρια πετιμεζι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση