προορισμός…γεύση!

\n

\nAφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.
pinit
0 Add to Favorites

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Prep Time 20 min Cook Time 25 min Rest Time 45 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό

  2. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι

  3. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά

  4. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική

  5. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  7. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη

  8. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους

  9. Αδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ

  10. το καθένα)

  11. Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών

  12. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα

  13. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι

  14. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα

  15. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους

  16. Μεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

  17. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη

author-sign