προορισμός…γεύση!

Αν θέλουμε πιο χορταστικό το φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε φέτες. Πρώτα το τηγανίζουμε σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό…

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Prep Time 1 hour Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 2 hrs 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το λάχανο, τα καρότα και το πράσο, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς

  2. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω

  3. Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό), τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά

  4. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 15 – 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει

  5. Προσθέτω τις σταφίδες, την πάπρικα, τον άνηθο, τα μυρώνια και το μαϊντανό, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά

  6. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes